Wat is SPMU?

Er bestaat soms nog veel onduidelijkheid over semi permanente make-up (SPMU). Zo denken nog veel mensen dat SPMU hetzelfde is als tatoeëren en dat het voor altijd in de huid blijft. Daarom vind ik het belangrijk om tijdens het intake gesprek alles goed met je door te nemen. Gedurende deze afspraak vullen we gezamenlijk de gezondheidsverklaring in en bespreken we eventuele contra-indicaties. Daarnaast bepalen we gezamenlijk de techniek, vorm en kleur van uw pigmentatie. Door de behandeling zorgvuldig te bespreken kan je met een gerust hart plaatsnemen in de behandelstoel of een afspraak voor een behandeling maken.

Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst, daardoor is deze pigmentatie eigenlijk niet permanent. Door o.a. ultraviolet licht en het natuurlijk vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie over het algemeen na 1 à 2 jaar vervagen. Vandaar dat we de term semi permanente make-up gebruiken (SPMU). Het advies is om permanente make-up op zijn minst elk jaar te laten bijwerken om een mooi resultaat te behouden. Heb je al permanente make-up? Dan kunnen we altijd samen kijken hoe deze bijgewerkt moet worden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Om het beste resultaat te bereiken zullen er minstens twee, en soms drie, behandelingen plaatsvinden met een tussenpose van 6 à 8 weken. Bij de eerste behandeling bepalen we gezamenlijk de techniek, vorm en kleur van jouw pigmentatie. Een eerste behandeling duurt gemiddeld 2 à 3 uur. Het pigmenteren is nagenoeg pijnloos maar kan door middel van een verdovende crème (EMLA) verdoofd worden. Vaak blijkt dit echter niet nodig te zijn.

Na de behandeling is de pigmentatie altijd 3 à 4 tinten donkerder dan het uiteindelijk resultaat. Schrik dus niet als de pigmentatie in eerst instantie wat donkerder oogt. De kleur zal nog met 30-40% afnemen. Je ontvangt daarnaast een duidelijke uitleg over hoe je thuis de pigmentatie dient te verzorgen. Volg dit advies goed op, want alleen dan zal de pigmentatie goed zichtbaar blijven.

Tijdens de tweede behandeling werk ik de accenten en kleur bij, zodat het gewenste resultaat wordt bereikt.

Tip: de eerste week na de behandeling mag de permanente make-up niet nat worden. Daarom is het een goed idee om de dag van de behandeling je haar nog even te wassen.

Waarom kiezen voor Natural Skin & SPMU in Rotterdam?

KIES VOOR KWALITEIT!

Ik heb een volledige, allround, erkende opleiding tot permanent make-up specialist afgerond (dus niet alleen een 2 daagse cursus) bij SkinQuip vakschool voor permanente make-up. Daarnaast volg ik regelmatig masterclasses bij erkende vak-specialisten om mijn kennis en kunde te verbreden en verdiepen. Ik vind het belangrijk om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te creëeren, daarbij ga ik uit van jouw natuurlijke gelaats- en haarkleur. Daarnaast werk ik, heel bewust, met de pigmenten van het merk Swiss Color. Dit is niet de goedkoopste fabrikant, maar deze pigmenten bieden de garantie op absolute topkwaliteit permanente make-up. Daarnaast biedt dit merk, in tegenstelling tot een hoop andere merken, vele voordelen:

Swiss Color pigmenten zijn vrij van:

 • Witte Titaniumdioxide
 • Gele Tartrazine
 • Zwarte PAK
 • Nikkel / ijzeroxide
 • AZO (synthetische kleurstoffen)
 • Allergenen

Daarnaast zijn de voordelen:

 • Geen verkleuring, pigmenten vervagen gelijkmatig
 • Betere duurzaamheid in de huid
 • Ongeveer 60-80% van de pigmenten blijft zichtbaar na genezing
 • Minder nabewerking
 • Minder pijn, door delicaat werk
Mijn salon is GGD gecertificeerd en voldoet aan alle hygiëne vereisten.

Vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.


Wenkbrauw behandelingen

Wenkbrauw behandelingen

Door de nieuwste technieken voor semi permanente make-up is het tegenwoordig mogelijk om prachtige, natuurlijk ogende wenkbrauwen te creëren. PMU kan de vorm van de eigen wenkbrauwen corrigeren en 'voller' doen lijken; dit kan gewoon in je natuurlijke haarkleur. Zo begin je altijd zelfverzekerd aan je dag!

Eyeliner behandelingen

Eyeliner behandelingen

Een voller ogende wimperlijn, een subtiel lijntje, of een strakke eyeliner met wing? Met semi permanente make-up eyeliners zijn er tal van mogelijkheden. Geen zin meer in vlekkerige eyeliner of moeite met het aanbrengen van een strakke lijn? PMU geeft je elke dag een sprekende oogopslag