De afgelopen jaren zijn nogal een rollercoaster geweest en ik heb eindelijk het gevoel dat ik weer koers zet in een richting die me blij maakt en energie ✨ geeft. Alhoewel dit ook niet altijd zonder slag of stoot gaat. 

Ik herinner me dat ik het als klein meisje al heel leuk vond om met vriendinnetjes het spelletje te spelen dat er gebeld werd voor een afspraak en dat ik die dan in de “agenda” noteerde. Ook was ik altijd al druk in de weer met verkleedkleren, haar, schmink en make-up.

Tijdens mijn studie communicatie droomde ik van een eigen B&B ergens aan de Australische kust. Compleet met een healthy food café en yoga sessies aan het strand.

Het reizen en avontuur opzoeken zat me al jong in het bloed; in mn eentje aardbeien plukken in Denemarken (17 jaar, kleine tent, bloedheet, niet voldoende werk, heimwee, één groot fiasco🤣), backpacken in Australië (19 jaar oud, een veeeels te zware rugzak én een vriendje thuis), werken als reisleidster in Spanje en Italië, op exchange naar de “Bible Belt” van Amerika tijdens mijn Bachelor Communicatie, en een Master Internationale Communicatie in Sydney, Australië. Hoogtij jaren eigenlijk, want ik vloog, letterlijk, van het ene avontuur naar het andere. 

Toen ik na mijn Master uit Australië terugkwam in Nederland voelde ik me ontheemd en had ik geen idee wat ik met mijn leven wilde en waar ik blij van werd. Het liefst had ik mijn rugzak weer ingepakt en was ik doorgevlogen naar een nieuwe tropische bestemming.   

De jaren erna worstelde ik me door een aantal banen heen en kwam ik uiteindelijk terecht in het internationale onderwijs. Als recruiter welteverstaan. Er volgden jaren van veel reizen, presentaties geven en toelatingsgesprekken voeren. Super leuk, maar ook enorm intensief.

Dit was voor mij destijds mijn droombaan. Tot ik een aantal jaar geleden in het ziekenhuis belande, voor wat een opname van max een week zou zijn, maar uitmondde in een opname van 13 weken, plat op bed, inclusief 3 pittige operaties met de nodige complicaties😬. 

Tijdens mijn revalidatie kwam ik met behulp van een fijne coach tot de conclusie dat ik een andere kant op wilde met mijn leven. Ik kwam onder ogen dat ik al jaren veels te veel van mijn lichaam vroeg en eigenlijk maar doorstoomde. Het feit dat ik nu letterlijk weer moest leren lopen bracht mijn leven terug in de eerste versnelling en gaf me de ruimte om te onderzoeken wat echt goed voor mij was.

En zo kwam mijn drive om te gaan ondernemen weer naar boven. Ik had jaren geleden al eens op de drempel gestaan van het beginnen van een horeca-onderneming. Maar dit zou uiteraard totaal niet matchen met de fysieke beperkingen die ik inmiddels had. Ik heb altijd al interesse en feeling gehad met beauty en uiterlijke verzorging en het was mijn man die mij er op wees om het eens in die hoek te gaan zoeken.

Semi permanente make-up had al eerder mijn aandacht getrokken en ik besloot onderzoek te doen naar een goede opleiding. Er worden in de PMU wereld enorm veel korte cursussen aangeboden, maar er zijn maar een paar opleiders die een gedegen all-round opleiding aanbieden waarbij je ook goed ondersteund wordt. Nog een grote factor voor mij bij het maken van een keuze was dat ik wilde werken met een merk dat pigmenten produceert die vrij zijn van ijzeroxides en zware metalen. Ik kwam uiteindelijk terecht bij SkinQuip en het merk Swiss Color.

Ik vond een prachtige salonruimte aan de Westzeedijk in Rotterdam en zo werd in eerste instantie Natural PMU geboren. Mijn enthousiasme voor het beauty-vak zorgde er voor dat ik vervolgens ook besloot de opleiding tot schoonheidsspecialiste te volgen. Met name huidverbetering is iets dat me intrigeert en ik vind het een enorm leuke uitdaging om mensen op weg te helpen naar een stralende huid.

Wat ik wel heel lastig vond, en nog steeds vind, is het vinden van de juiste balans in wat ik aankan qua energie. Het runnen van mijn eigen salon is super leuk maar ik moet ook nog steeds erg opletten dat ik niet te veel ga doen. Mijn energie-reserves zijn snel op dus ik moet erg goed plannen. Dit onderdeel gaat me steeds beter af maar blijft nog steeds een enorme uitdaging. Vermoeidheid is iets heel ongrijpbaars en het blijft heel confronterend om als jonge vrouw van 38 niet de dingen te kunnen doen zoals je ze het liefst zou willen doen. Hier hoort dus ook bij dat ik soms nee moet zeggen. 

Natural PMU is inmiddels getransformeerd tot Natural Skin & PMU. Ik ben als schoonheidsspecialiste gaan werken met het merk ÉMINENCE ORGANIC SKIN CARE, wederom een weloverwogen keuze waar ik erg blij mee ben. Ik vind dit vak super interessant en krijg vooral veel voldoening van klanten die verrast zijn door het resultaat van mijn werk en blij de deur uitlopen. Of dat nu is op het vlak van huidverbetering of met een stel prachtige semi permanente wenkbrauwen. 

Ik wil niet zeggen dat ondernemen een makkelijke weg is, maar voor mij is het één van de beste stappen in mijn leven geweest. Ik kan het iedereen aanbevelen om zijn/haar hart te volgen en het pad in te slaan dat er voor kan zorgen dat je vindt waar je écht blij van wordt 💓